Stoere betonvloer maken

Hoe we betonvloeren maken ;

Hier ziet u hoe een echte industriële betonvloer gemaakt word. Hier hebben we een compilatie gemaakt van het storten / betonneren van de beton en het polieren / vlinderen van het beton. Het begint bij de echte stoere vloeren van beton altijd met een gevlinderde betonvloer. Vlaamse klanten noemen deze gepolierd beton. U kunt de stoere betonvloer maken van traditioneel grijs beton maar u kunt ook kiezen voor een kleur in uw beton. Zwart geeft later een uitstaling van Belgisch hardsteen.

 Betonvloeren storten !

Echte betonvloeren worden ter plaatse gestort met een betonpomp. Een beton mixer komt het beton brengen en leegt de mixer in de pom. De pomp brengt het beton naar binnen met slangen en daar word de beton op hoogte gestort , vlak geharkt en met de laser gecontroleerd. Later met een drijfrij platte of ronde dicht gedotterd.

 Betonvloeren vlinderen / polieren.

Als de beton hard genoeg is om te belopen dan begint het afwerk proces. Eerst word het oppervlak geschuurd / getalocheerd met schijven of schuurbladen die over de spanen van de vlinder machine heen gezet worden. Eerst langs de kant , de kanten zetten met een plakspaan en dan de gehele vloer schuren / talocheren. Dit word herhaald tot de vloer fijn ligt. Dan is de betonvloer hard genoeg om de schuurbladen te verwijderen en met de spanen / messen de vloer dicht te leggen. Op het videotje word er een dubbele gebruikt waar je op zit. Deze geven een beter resultaat door de grote druk die je met deze machines uitoefent. De vloer is klaar als hij 'blauw' begint te worden en blinkt. Het blinken betekend dat hij zo dicht gevlinderd / gepolierd is dat het licht word weerkaatst op het oppervlak.

Betonvloeren later nabehandelen is een must !

Het nabehandelen van uw betonvloer is echt een must. Of u nu simpel een groene zeep gebruikt of u heel gecompliceerde , lees dure , polijst technieken erop los laat uw vloer heeft bescherming nodig. Hiernaast ziet u een vloer die een upgrade gehad heeft met impregneer voor polijsten en dweilwas. Mooie glimmende vloer die nog meer licht opbrengst geeft en hun verkoop ruimte een klassiek chique uitstraling geeft. Dit is een dierenspeciaalzaak in België. U kunt ook kiezen voor een matte polymeer uitstraling.