Kiftbeton , de gepleisterde cementdekvloer uitvoering of de echte beton uitvoering.

Kiftbeton is een low budget vloer die goed te gebruiken is als terras en als binnenvloer. Stoere betonvloer die zeker met een mooie scheurvorming en grote kleurverschillen een industrieel gevoel geeft. Deze vloeren moeten voor het woongebruik wel behandeld worden , dit noemt men woonbeton van een vloer maken. Uw vloer is net na plaatsing nog niet dicht genoeg en zal snel vervuilen. Om dit tegen te gaan dient de kiftbeton behandeld te worden , u kunt dit zelf of u kunt dit ons laten doen. Op de pagina onderhoud-van-uw-betonvloer kunt u meer lezen over de verschillende behandelingen die mogelijk zijn voor uw vloer in topconditie te houden. 

 De verschillende kiftbeton uitvoeringen.

De goedkoopste versie van kiftbeton zijn de gepleisterde cementdekvloeren , in Vlaanderen gladde chape genaamd. Deze werden vroeger in de garages van vrijstaande woningen geplaatst als goedkoop alternatief voor een industriële betonvloer. U ziet door heel Brabant en Vlaanderen de rode , groene en zwarte uitvoeringen liggen. Deze specie werd toen 1 op 3 gedraaid ingestrooid met Lucar of Lonsicar en dan gepleisterd met een water - cement - kunstharsdispensie mengsel zo nodig kleur erbij. Een oud ambacht dat door echte cementdekvloerenleggers nog gekend is. Foto hiernaast ziet u hoe dit gebeurt.

De hardere en duurdere versie van kiftbeton komt van de beton centrale in een betonmixer. Deze vloeren zijn speciale betonvloeren voor de dunnere overlagingen. Renovaties vanaf een 40 - 50 mm kunnen ermee gedaan worden , druklagen worden hiermee gestort. De grote stenen zijn vervangen door kift , een gemalen steensoort. Door het breken van de steen ontstaat er een gebroken structuur waardoor de cement goed kan aanpakken. Deze kiftbeton vloer heeft exact hetzelfde uiterlijk als een betonvloer met grove stenen. Bij extreme belastingen ook in te strooien met slijtmateriaal zoals Carborundum , Quarts of iets dergelijks Deze kiftbeton vloer is ook te polijsten en xeker hufter-proof. Druksterkten tot een 45 N/mm² zijn geen uitzondering.  Voor de diverse behandelingen kunt u op de pagina onderhoud van beton kijken. 

 Kiftbeton in diverse grijstinten.

De gepleisterde cementdekvloer is eigenlijk in iedere kleur te maken die u wilt. Door de open structuur van deze vloer kan er altijd achteraf gekleurd worden met staining polymeer. De echte beton maar dan met kift aggregaat die is er in minder kleuren. Deze gaan op percentages kleurstof in een kuub beton. Variërend van 0 tot 5 %. Uw na-behandeling die u kiest kan de kleur ook nog intensiveren. 

 Scherpe prijs van Kiftbeton

De gepleisterde cementdekvloeren behandelen we alleen , u kunt uw aannemer vragen voor deze vloeren of dit vragen aan uw plaatselijke vloerenlegger.. De beton uitvoering doen we wel , u kunt direct een prijs krijgen voor deze toepassing op de offerte tool onderaan de foto. De prijs is hetzelfde als een 100 mm uitvoering. Wilt u liever een beton floor , beton cire of andere beton kijk dan eens bij onze beton toepassingen.   

 Ook voor custum made design-beton.

Als u meer wilt dan de standaard Kiftbeton bent u bij ons op het juiste adres. Mensen , daag ons uit en houd ons innoverend. Voor de VT wonen & design beurs 2015 hebben we bijvoorbeeld een custum made badkamer gemaakt. VT wonen & design beurs 2015 En met micro-beton en stainen kan er nog veel meer. Dan zijn de beperkingen eigenlijk uw eigen fantasie. Kom eens naar de showroom om inspiratie op te doen of gewoon beton te ervaren. Leuke ervaring en prima te combineren met een dagje Baarle Nassau.