Woonbeton , verzamelnaam van verschillende woonbeton om op te wonen.

Woonbeton is een verzamelnaam voor verschillende woonbeton toepassingen meestal cementgebonden producten die geschikt zijn gemaakt voor huishoudelijk gebruik. De industriële betonvloer is verreweg de bekendste maar er zijn ook andere vloersoorten die aangeboden worden als woonbetonvloer. Hieronder een opsomming van de verschillende aangeboden woonbeton producten.

Onze verschillende woonbeton projecten voeren wij speciaal voor de klant op maat en naar wensen uit. Indien u kiest voor één van onze verschillende woonbeton toepassingen weet u zeker dat u straks de trotse eigenaar bent van een betonnen vloer of beton product waarvan er maar één exemplaar bestaat.

 Woonbeton van echt industrieel beton. De 100 mm uitvoering.

De bekendste woonbeton is natuurlijk de industriële betonvloer. Deze worden ook gevlinderd beton of monoliet afgewerkte betonvloeren genoemd. Na het drogen van de betonvloer word deze behandeld om de vloer geschikt te maken voor huishoudelijk gebruik. Deze vloeren behoeven wat onderhoud maar zijn wel hufterproof en verschrikkelijk stoer. Op de pagina onderhoud van uw betonvloer leggen we uit wat gebruikt word en hoe dit zich gedraagt. Als u geen 10 cm heeft voor deze vloeren heeft zijn er genoeg alternatieven voorhanden.

 Woonbeton van 2 mm dik , Beton Floor.

Beton Floor word steeds meer gebruikt als woonbeton. Beton Floor is een waterdicht systeem op basis van cementen en resin die eruit ziet als een jaren geleden geplaatste betonvloer. Beton Floor is ook toe te passen in de natte ruimtes. Goede vlekresistentie en in meer dan 70 kleuren te krijgen. U kunt meer lezen en zien op de pagina Beton Floor door hier te klikken.

 Woonbeton van micro-beton , micro-topping of micro-cement.

Micro-beton word de laatste tijd ook veel aangeboden als woonbeton vloeren. Wij hebben deze vloeren ook geleverd in het verleden maar hebben nu de Amerikaanse uitvoering micro-topping in huis. Wij vonden deze iets meer onze size dan de micro-beton van weleer. Micro-beton komt over het algemeen uit Spanje en de Micro-Topping komt uit the States. Micro-Topping is gemaakt met hardere steenachtige materialen en is daardoor slijtvaster dan de Micro-beton. Micro-cement word enkel decoratief gebruikt. Deze heeft geen hardheid in zich zitten door het ontbreken van een korrel. 

 Woonbeton van cementgebonden gietvloeren , beton flow.

Woonbeton van cementgebonden gietvloeren , beton flow zijn meestal self-leveling hoogwaardige egalisatie mortels die nadien behandeld worden met een sealer of coating. Deze vloeren kunnen gemaakt worden met een druksterkte van 30 N/mm² als u de goede heeft. Mooie betaalbare vloeren die we in het verleden al veel gemaakt hebben en waar nu steeds meer vraag naar is. 

 Woonbeton van kiftbeton , vanaf 30 mm te leggen.

Woonbeton van kiftbeton kunnen 2 dingen zijn. De gepleisterde cementdekvloeren of de kiftbeton van de betoncentrale die glad gevlinderd word. Deze worden veelal i.p.v. een gewone cementdekvloer gelegd. Als u al een cementdekvloer heeft liggen dan kunt u beter een dunnere uitvoering uitkiezen zoals Beton-Floor of Micro. Later word de kiftbeton afgewerkt met dezelfde producten als de betonvloeren. Onderhoud van betonvloeren geeft hier meer uitleg over. De pagina kiftbeton legt de verschillen uit.

 Woonbeton van kunststof gietvloeren. De betonlook of PU-gietvloer.

Woonbeton van kunststof , PU gietvloeren ook wel betonlook genaamd zijn meestal poly-urethaan vloeren die gegoten worden. Geeft een zeer strakke look en zijn zeer egaal van kleur. Epoxy word ook gebruikt , deze vloeren zijn dan glimmend. Voor ons is dit eigenlijk geen woonbeton omdat ze niet cementgebonden zijn en geen natuurlijke look hebben. 

 Marmolino en Venetiaans woonbeton.

Marmolino en Venetiaans-woonbeton komen uit Italië en word ook als woonbetonvloer gebruikt. De zachtere materialen maken deze vloer geschikt voor licht belopen oppervlakken. Meestal fijner en gladder dan de verschillende andere woonbeton uitvoeringen. Mooi glanzend op te blinken en als decoratieve toepassing op de wand echt een eye-catcher. 

 

Als er in meer verschillende woonbeton toepassingen komen proberen we die in deze pagina mee te nemen.

 

Verschillende woonbeton echte betonvloer
Woonbeton echte betonvloer
Verschillende woonbeton Beton Floor vloer
Woonbeton Beton Floor vloer
Verschillende woonbeton epoxy glass
Woonbeton epoxy glass

 

 

Woonbeton , design betonvloer op You-tube